en çok bunu okurken güldüm

Bir garip film senaryosu

Kimsenin kışkırtmasına ya da farklı açılardan yanlış bir şekilde ülkemizi ve ilimizi tanıtmasına gerek kalmadı.

Atlantik Film Atölyesi tarafından ABD Dış İlişkilerinden desteğiyle hazırlanan film projesinde başta Hatay olmak üzere ülkemiz tüm Dünyaya CAMİDEN AYAKKABI ÇALAN VE ÇÖPLERİ KARIŞTIRAN ÇOCUKLARIMIZLA tanıtılacak. Biz çocuklarımızı bu projenin içerisinde yer alması için film şirketine destek verdik ancak Atlantik Film bizi dünyaya rezil etmek için hiçbir konu kalmamış gibi kameralarını camilerde ayakkabı çalan çocuklara yöneltti, “Bu kadarına da pes” dedirtti


New York Devlet Üniversitesi ile Atlantik Film Şirketi tarafından hazırlanan, ABD Dışişleri Bakanlığınca da desteklenen ``Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi`` projesi çerçevesinde Türkiye`nin farklı illerinden seçilen 72 öğrenci, hoşgörü, demokrasi, insan hakları ve kadın sorunlarını anlatan filmler çekmeye geldiler ancak Türkiye’yi hiçte iç açıcı olmayan görüntülerle çekimlerini tamamladılar.


Türkiye’nin farklı illerinden seçilen 72 öğrencimize, hoşgörü, demokrasi, insan hakları ve kadın sorunlarını anlatan filimler çekmek için eğiten Atlantik Film Şirketi, eğitim verdiği konuların tam aksine yine bizim insanımızla bizi vurdu. Projesinde yer alan hoşgörü, demokrasi, insan hakları ve kadın sorunlarını anlatan filmler çekmek yerine öğrenciler aldıkları EĞİTİMİN ardından vizörlerini ve objektiflerini Türkiye’deki camilerde ayakkabı çalan, çöplükleri karıştırıp karton toplayan çocuklarımıza yöneltti.


ABD Dışişleri Bakanlığınca da desteklenen ``Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi``projelerinin tam aksine kadrajlarını böylesine hassas bir konuya ayarlaması şaşkınlıkla karşılandı.


BU FİLMLER MARKA KENT HATAY’A BALTA VURUR

Konya, Hatay, Edirne, Sivas, Mardin ve Artvin’deki genç sinemacıların hazırladıkları prodüksiyonlarla ülkemiz ABD başta olmak üzere tüm dünyada bu filmler aracılığıyla tanıtılmaya da çalışılacak olması Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’nin önünü kesme hareketi olarak da yorumlandı.


Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi projesi kapsamında ilimizde de 3 ayrı film çekildi. Senaryo onaylarının ardından gençlerin kendi imkânlarıyla görüntü çekimleri tamamlanan filmlerde montaj çalışmaları da önümüzdeki günlerde sona ereceği bildirildi.


Ancak montaj öncesinde genel bir bilgi alışverişinde bulunmak üzere Antakya Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya gelen New York Devlet Üniversitesi öğretim üyelerinden ve proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Nefin Dinç ve basın mensupları arasında SENORYA TARTIŞMASI yaşandı.


Bazı basın mensuplarının “Hatay’ı çöp karıştıran ve camiden ayakkabı çalan çocuklarla tanıtmak sizce ne kadar anlamlı” sorusuna Proje Yöneticisi Dinç “BU HATAY VE TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ BUNDAN KAÇAMAZSINIZ” yanıtını verdi.


ÇEKTİKLERİ 3 FİLMDE DE VURDULAR

New York Devlet Üniversitesi ile Atlantik Film Şirketi tarafından hazırlanan, ABD Dışişleri Bakanlığınca da desteklenen ``Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi`` projesi çerçevesinde EĞİTİM ALAN GENÇLER tarafından senaryoları yazılan 3 ayrı filmde Camiden ayakkabı çalan çocuklar, sokaktan çöp toplayan çocuklar ile görme engelli yaşlı bir adamın hayatta karşılaştığı zorluklar anlatılıyor.


ÖĞRENCİLER ÖZELİKLE Mİ BU KONULARA YÖNLENDİRİLDİ

Son dönemlerde AB yolunda hızla ilerleyen ülkemizde ve dünya genelinde içinde barındırdığı hoşgörü ortamı sayesinde büyük bir reklâm yapan İlimiz şimdi Film Atölyesi öğrencilerinin Hatay’daki hoşgörü ortamından uzakta zor şartlar altında yaşamlarını sürdürenlerin hayatlarını kısa metrajlarla anlatılan filmleri tartışacak.


Son olarak AGC’de düzenlenen basın toplantısında bazı yerel basın kuruluşlarının temsilcilerinin “Bu senaryolarla Hatay’ın olumsuz tanıtımı yapılmıyor mu” sorusuna Proje Sorumlusu Dinç’ten garip bir açıklama geldi.

Proje sorumlusu Dinç ”Biz kimseye proje ve senaryo sunmuyoruz. Bize getirilen projeler arasında eleme yapıyoruz. Biz bunları uygun gördük. Ayrıca bu tür olaylar zaten Türkiye’nin gerçeği. Bunu saklamanın anlamı yok” cevabını vermesi basın mensuplarını da şaşırttı.

Hiç yorum yok: