Etap 3 'ün seyri

3.etabın sonlarına doğru herkese merhaba!

Ben antakya1 grubundan Caner. Filmimiz bitmek üzereyken size yaşadığımız ufak tefek sorunları ve antakya ekipleri olarak yaptığımız dayanışmanın filmimizi nasıl kestirmeden kurtardığını söylemek için klavyemi elime alıyorum:) Bu belki biz antakya1 ekibi olarak kolaycı olsada diğer gruplardaki arkadaşlarımın (özellikle Nesrin,Emre ve Ozan) bize sağladıkları karşılıksız destekler için onlara elimden geldiğince minnetimi burdan da sunacağım.

3 etabın başlamasına bir kaç gün kala tamamladığımız filmimizde üstesinden gelmemiz gereken bir çok sorun mevcuttu. Müzik en önemli sorundu. Onun yanında doğal ses, cemaat planlarının kısıtlılığı, Ezan sesi kaydı gibi tonla sorunla uğraşacaktık.

3. devre başladığında Ozan kendi grubundaki ezan sesini, doğal sesleri bizimle paylaştı.
Emre, Ozan'la beraber projenin başından beri aynı gruptaymışçasına yardımlarını benden esirgemedi.

Nesrin ise son dakika da olsa en önemli yardımı yaptı. Bi çok sorunun yanında büyük duran, çok büyük duran müzik sorunumuza bi telefonla çare buldu.

Cahit berkay Samandağ konseri için Antakya'ya gelmişti ve Nesrin bizi onla buluşturabileceğini söyledi. Kısaca bi telefonla da halletti buluşmayı. Her ne kadar buluşma yerinde resepsiyondaki bayan bizi oradan kovmuş olsa da Cahit Berkay'la görüşme fırsatı yakaladık Ekinsu'yla.

Hemen konuya daldık. Ekinsu'yla ben birbirmizi o kadar güzel tamamladık ki 5 dakika sonra istediğimiz şarkısını karşılıksız kullanabileceğimizi söyledi Cahit Berkay ( tabi kendisinin babalığının payı büyüktür). O kadar heyecanlanmıştık ki o 5 dakikadan sonra, yolunu kaybetmiş tavuklar misali boş boş dolandık. Kendimizi bir tost büfesine atıp güldük, konuştuk, güldük. Bu kadar kolay mıydı? Anlayamadık ama kolaydı. (Ekinsu henüz bir lise öğrencisi olduğu halde, yaşadığımız sıkıntılar da ben bırakacak gibi olurken olgunluğuyla beni hayretlere düşürdü. Bir anlamda da onunda payı var Cahit Berkay parçalarında.)

İşin kötüsü kendiler Quadro Nuevo denen orta halli bir alman grubuna 200 euro ararken Nesrin bize anadolu pop müziğinin efsanesi Cahit Berkay'ın müziklerini bedavaya ayarlamıştı. Garipti belki ama o kadar da güzeldi. Bu fedakarlık anlatmaya yeter durumu.

İşte yukarıda gördüğünüz üzere, bu filmi sadece Antakya1 grubu yapmıyor. Hepimiz hepimizin işlerine koşturuyoruz yine. Sorumluluk başka şey ama dostluksa bambaşka.

Antakya1 , Antakya2, Antakya3, Koray, Ömer ve Nefin Hoca'ya tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Hepinize aynı dayanışmayla filminizi en güzel şekilde bitirmenizi diliyorum.

(Cahit Berkay'la buluşmamızı sağlayan Taylan Bey'i unutmadan analım. Çok minnettarız)

Hiç yorum yok: