Dinazorlar-Yeni kuşak sinemacılara karşı !! :D basın toplantımızın ardından gelişen yazılar!!

Kısa Film Projesi Hatay'da Gerginliğe Neden Oldu


Atlantik Film Atölyesi Tarafından, ABD Dışişleri Bakanlığı Destekli Kısa Film Projesi Hatay'da Gerginliğe Neden Oldu. Antakya ile İlgili 3 Kısa Film Senaryosunda da Antakya ve Türkiye'nin Eleştirilmesine Bazı Basın Mensupları Tepki Gösterdi, Senaristler İse Kendilerini Savundu.



Atlantik Film Atölyesi tarafından, ABD Dışişleri Bakanlığı destekli kısa film projesi Hatay'da gerginliğe neden oldu. Antakya ile ilgili 3 kısa film senaryosunda da Antakya ve Türkiye'nin eleştirilmesine bazı basın mensupları tepki gösterdi, senaristler ise kendilerini savundu.
Proje ile ilgili Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) bir basın toplantısı düzenleyen proje sorumluları, Hatay'da 3 film çektiklerini belirttiler. Proje kapsamında çekilen filmlerde, "Camiden ayakkabı çalan çocuklar", "Sokaktan çöp toplayan çocuklar" ile "Görme engelli yaşlı bir adamın hayatta karşılaştığı zorluklar" anlatılıyor.


Toplantıda, bazı basın mensuplarıyla proje sorumlusu Nefin Dinç arasında tartışmalar yaşandı. Projenin, ülkeye ve Antakya'ya balta vurduğunu savunan gazetecilere, proje sorumlusu Nefin Dinç, "Biz kimseye proje ve senaryo sunmuyoruz. Bize getirilen projeler arasında eleme yapıyoruz. Biz bunları uygun gördük. Ayrıca, bu tür olaylar zaten Türkiye'nin gerçeği. Bunu saklamanın anlamı yok" dedi.

Dinç, ülkenin AB sürecindeyken bu tür senaryoların yurtdışında gösterildiğinde ülkenin itibarının sarsılacağını savunan gazetecilere, "Bu Hatay ve Türkiye'nin gerçeği, bundan kaçamazsınız" yanıtını verdi.

Nefin Dinç, basın toplantısında, filmlerde bu tür senaryolar yerine kiliseleri, camileri, mozaikleri, müzeleri ve taş sokakları işlemeleri gerektiği konusunda uyaran gazetecilere ise, "Bu senaryolar, projeye katılan öğrencilerin talepleri doğrultusunda belirlendi" diye cevap verdi.

(cihan)

Hiç yorum yok: