Sansür Sevdası

Aşağıda Ekin'in paylaştığı absürd haberleri okudum. Bu kadarını da beklemiyordum. Hani içleri memleket sevdasıyla dolmuş müthiş milli hassasiyetlere sahip bu insanların aynı yüksek derecede gelişmiş örtbas alışkanlıkları gerçekten müthiş.

Bu kadar sevdikleri Antakya'yı sağa sola süsleyip bir fahişe gibi turistlere pazarlamaya çalışmak yerine, neden anlattığımız sorunları sorgulamıyorlar ( ki kendiler bu sorunların varlığını kabul ettiler).

Ancak yurdumuzun tembellik ve yoktan para kazancı alışkanlıkları olsa gerek ki artık psikolojik vaka niteliğinde panikatağa varan tepkiler veriyolar sevgili basın mensupları. Bir sorunun varlığını bile duymak istemiyorlar.

İşte sevgili basın mensubu arkadaşlarım gibi ellerinde yetki ve sorumluluk barındıran her bir şahıs bu ülke de yukarıda anlattığım psikolojik hastalıktan müzdarip olacak ki sanatın bu ülke de kendine özgü bir yol çizmesini, özgün sanatçılarımızın yetişmesini engelliyor. Söylenen her bir gerçek (sorumluluğu bir anlamda kendilerinde hissediyor olsa gerek) suratlarına tokat gibi çarpıyor.

Edebiyat hünerlerini ve müthiş çamur atma yeteneklerini bir yana bırakıp gerçekten Antakya için çalışılsa eminim bize de işleyecek pek bir konu kalmazdı. Ama tabi oturulduğu yerden konuşmak ülkemin en güzel mesleği.



Elbette

Onlarında çıplak kralları vardır.

Hiç yorum yok: